El passat 12 d’octubre de 2019, en el decurs de la celebració de l’Assemblea General Ordinària de la Colònia Forcallano-catalana, es va escollir el nou logotip de l’entitat. L’acte de votació, que va tenir lloc al Pavelló de Forcall, estava dins l’ordre del dia de l’Assemblea.

L’autor de la nova imatge gràfica de la Colònia és Fernando Casero Ripollés, resident a Castelló, que es va presentar sota el pseudònim Frank Hurley. Al concurs s’hi van presentar un total de 5 logotips, 2 fora de concurs.

Finalment, el guanyador va ser escollit en majoria absoluta per la votació dels socis present a l’acte.

Quin simbolisme té el nostre nou logo?

En la seva memòria, l’autor indica que el nom de la Colònia Forcallano-catalana en el logo es divideix en tres línies per a guanyar importància, fent el conjunt més rectangular i compacte. La tipografia és moderna amb tocs antics i d’alta llegibilitat.

Sobre la seva simbologia, les flames que donen el protagonisme a la imatge, representen, per un a part la bandera catalana i l’escut de Forcall com a símbol d’unió, i al seu torn vol representar el foc Sant Antoni que uneix a tots els Forcallans presents i absents.

L’ús de la iconografia de les flames es deu al fet que és una festa que està molt arrelada en la localitat i en els cors de tots.

Un tipografia que diu molt

Pel que fa a la tipografia, l’autor indica que es tracta d’una lletra de cort renaixentista, palatino, que imita les formes creades per la ploma en escriure, generant contrastos entre les astes de les lletres, i adornant amb serifas a aquestes. Amb això s’aconsegueix un cert aire de cal·ligrafia, àmpliament buscat en les tipografies dites humanistes. La singularitat de la palatino està en la seva llegibilitat respecte a altres de característiques similars. Això és degut a la major grandària de les lletres petites.

En definitiva, la nostra entitat gaudeix ara d’una imatge gràfica que ens assenyala com a associació, amb uns valors que ens acosten a la nostra manera de ser.