Nova ruta per recórrer els passos del Groc

Publicat a COMARQUES NORD

Arran de la publicació de la novel·la de Víctor Amela, «La filla del capità Groc», s’ha pensat fer una guia més accessible als visitants i veïns que vulguen descobrir tots els secrets de la història del Capità Groc. Una iniciativa de l’Ajuntament de Forcall i la Colònia forcallano-catalana. «La ruta del Groc» està explicada dins d’un fullet d’informació que a més també compta amb un disseny nou i personalitzat que crea la imatge i logotip de la iniciativa. «Un bigot groc com el del guerriller i unes espardenyes precedit tot per la roca del migdia, han estat el disseny de Víctor Llàcer que ha produït per aquesta ocasió. Al terra la ruta es podrà seguir amb les plaques identificatives amb número i bigot», explica Antoni Eixarch, membre de la colònia forcallano-catalana. Aquesta informació a més de pels veïns del poble i de la comarca, també està dedicada al turisme, per això mateix els fullets informatius es trobaran a l’oficina de turisme de Forcall. Uns visitants que volen conèixer els llocs més representatius de l’entorn i l’època del Groc.

A més, també es compta amb informació més genèrica per contextualitzar el personatge, la primera guerra carlina i la relació d’aquesta amb el Groc. El tríptic té uns mapes fets pel cartògraf i fotògraf Cèsar Llàcer que estan representats amb la cartografia actual i que marca l’ultim viatge del groc i el recorregut que teòricament va fer el seu cadàver fins a la plaça de Forcall. Una iniciativa que ha volgut mostrar més la part històrica del personatge, separant-lo del context novel·lesc. «Gràcies a la novel·la de Víctor Amela hem pogut renàixer a Forcall la il·lusió i el retrobament de descobrir aquest personatge, però nosaltres volem que la història es conega de manera real, i no tant en format de creació artística com és una novel·la», apunta Antoni Eixarch, membre de la colònia forcallano-catalana.

Tots aquells que decideixen iniciar la ruta del Groc a Forcall caldrà que estiguen atents al terra ja que allà es troben els cercles amb el bigot del groc i el número indicatiu de l’indret destacat.

+ DETALLS DE LA PUBLICACIÓ